123Notaris is sinds 1 januari 2023 Damsté advocaten - notarissen.
123Notaris is vanaf 1 januari 2023 Damsté advocaten - notarissen.

Notaris in Enschede

Je gaat samenwonen, een huis kopen, een rechtspersoon oprichten of er staat iets te gebeuren in je familie. Voor veel van deze gebeurtenissen heb je een akte nodig. Zo’n akte opstellen kan ingewikkeld zijn, maar niet bij Damsté. Wij zorgen ervoor dat alle benodigde aktes begrijpelijk en voordelig voor jou worden opgesteld. Met gedegen en betaalbaar advies staat ons team voor je klaar.

Wat doet Damsté Enschede?

Damsté regelt al jouw benodigde aktes voordelig tegen een vaste prijs. Of het nou een samenlevingsovereenkomst, een koopovereenkomst, een akte van levering, een hypotheekakte of een testament is, Damsté is van alle markten thuis. Bij Damsté weet je dus ook zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan bij het afrekenen.

Ik heb een akte nodig met betrekking tot wonen in Enschede en omstreken

Je bent van plan om een huis te kopen of verkopen in Enschede of omgeving. Daarvoor heb je vaak diverse aktes nodig, zoals een akte van levering, een hypotheekakte en een koopovereenkomst.

Aktes die je nodig kunt hebben bij het kopen/verkopen van een huis:

Wanneer je samen met je partner een huis gaat kopen, is het verstandig om een samenlevingsovereenkomst op te stellen. In een samenlevingscontract staat bijvoorbeeld vastgelegd wat er gaat gebeuren jullie gemeenschappelijke spullen na het overlijden van je partner of als je uit elkaar gaat. Ook kan vastgelegd worden als een van beide meer heeft ingelegd dan de ander bij de aankoop van een gezamenlijke woning, zodat er geen misverstanden over ontstaan op het moment dat jullie uit elkaar gaan. Het zijn zaken waar je liever niet aan denkt, maar toch is het erg belangrijk bij het kopen van een huis. Daarom bieden wij alle benodigde aktes in combinatievormen aan tegen een scherp tarief. Zo maken we het gemakkelijker en overzichtelijker voor jou.

Ik heb een akte nodig met betrekking tot familiegebeurtenissen

In je familie staat er wat te gebeuren. Je gaat bijvoorbeeld trouwen of scheiden of wilt vermogen schenken aan een familielid. Hiervoor wil je alles tiptop geregeld hebben. Ook daar heb je diverse aktes voor nodig.

Aktes met betrekking tot familie:

Stel dat je uit elkaar gaat met je partner en je hebt kinderen. Dan wil je dat alles zo goed mogelijk geregeld is. Door middel van een Testament kun je er voor zorgen dat er niks bij je ex-partner terecht kan komen via jouw kinderen en dat je ex-partner geen zeggenschap heeft over wat jij aan jouw minderjarige kinderen achterlaat. Dit en meer aktes voor familiegebeurtenissen vind je op onze website.

Ik heb een akte nodig met betrekking tot een rechtsvorm

Wanneer je een vereniging of stichting opricht, heb je een notariële akte nodig. Maar ook wanneer je een ander rechtspersoon zoals een B.V. opricht, moet er het een en ander vastgelegd worden door middel van een akte.

Aktes met betrekking tot rechtspersonen:

Je hebt er lang over nagedacht maar toch eindelijk de knoop doorgehakt: je gaat een eigen onderneming starten. Een onderneming kan je starten in verschillende rechtsvormen zoals een eenmanszaak, een B.V. of een V.O.F. Voor een B.V. heb je een oprichtingsakte nodig.

 Wat maakt Damsté anders dan andere notariskantoren?

Damsté wordt mogelijk gemaakt door Damsté notarissen. Dit is één van de grootste advocaten- en notariskantoren van Oost-Nederland. Met de steun van Damsté zorgt Damsté ervoor dat jij aktes ontvangt van hoge kwaliteit, maar dat je daar niet de hoofdprijs voor betaalt. Zelfs als je meerdere aktes nodig hebt zorgen wij voor een goede combinatievorm zodat het voordeliger en overzichtelijker voor je is. Jij stuurt de benodigde documenten op en je krijgt van ons de akte die je nodig hebt; het is 1,2,3 geregeld!

Sommige aktes kunnen wij online met je regelen, maar soms heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek. Dat kan natuurlijk ook. De deur van ons kantoor in Enschede staat voor je open en de koffie staat klaar.